دانلود تحقیق درمورد طراحی مفهومی سیستم ها
با دانلود تحقیق در مورد طراحی مفهومی سیستم ها در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق طراحی مفهومی سیستم ها را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق طراحی مفهومی سیستم ها ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد طراحی مفهومی سیستم ها
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:14 صفحه
قسمتی از فایل:
مقدمه
طراحی مفهومی سیستم را که گاهی «بررسی امکان پذیری» ، «طراحی خام» و «طراحی کلان» نیز نامیده می شود فرایندی است که طی آن امکان سنجی نیل به هدف های سیستم، ترسیم تصویر سیستم و نشان دادن اینکه سیستم در یک سطح کلی چگونه کار خواهد کرد ، امکان می پذیرند. خروجی این فعالیت مجموعه ای از مستنداتی است که مبنای طراحی تفصیلی سیستم را تشکیل می دهند.(صادقی، 1378، ص 149).
از آنجا که طراحی مفهومی، تعیین کننده چهارچوب و مسیر اجرای پروژه ی طراحی و ایجاد سیستم است مشارکت فعال مدیریت در آن حیاتی است، بنابراین نباید طراحی مفهومی سیستم را به کارشناسان کامپیوتر واگذار کرد.(رضائیان، 1384، ص 297)
اقدامات اساسی که در طول طراحی مفهومی سیستم انجام می گیرند به شرح زیر هستند:
· تعریف مسائل به صورت تفصیلی تر
· شفاف سازی هدف های مدیریت جهت تعیین هدف های سیستم جدید.
· تعیین محدودیت های سیستم جدید
· مشخص نمودن منابع و نیازهای اطلاعاتی
· طراحی طرح های مفهومی و انتخاب یکی از آنها
· مستند سازی طراحی مفهومی سیستم (صادقی، 1378، ص 149)
تعریف مسائل
بی شک هر کسب و کار پویا با مسائل و مشکلاتی مواجه می شود. آنچه که معمولاً به آن توجه نمی شود، ارائه تعارف واضحی از مسائل موجود، و تعیین یک سیستم مرجع برای حل آنهاست؛ بنابراین، مدیریت باید در اولین گام طراحی سیستم، به تعریف و تنظیم مسائل اقدام کند که باید حل شوند. البته مقصود فقط حل مسائل جاری نیست، بلکه طراحی سیستم باید با برنامه ریزی دراز مدت سازمان مرتبط باشد.
اجرای برنامه های دراز مدت به توانایی های سیستم بستگی دارد. در واقع، مفاهیم طراحی سیستم باید با علایق مرجعاتی آتی سازمان همسو باشد. برنامه تفصیلی، تشریح کنندۀ نحوۀ دستیابی به علایق مراجعاتی یا وضعیت مطلوب آینده سازمان، از نظر تصمیم گیرندگان اصلی است. برای طراحی مفهومی، باید علایق مراجعاتیِ بالقوه و بدیل سازمان را برای یک الی پنج سال آینده ، مد نظر قرار داد. اگر بتوان برای هر یک از چند طرح مفهومی موجود، چند برنامۀ دراز مدت بدیل در نظر گرفت، می توان فرصت و توانایی انتخابِ بهترین ترکیب را افزایش داد و مفاهیم سیستم را با هم منطبق کرد.
موارد ذیل به منزلۀ برخی از اطلاعات اساسی مورد نیاز مدیریت (که باید مد نظر طراحان سیستم قرار گیرند)، فهرست شده اند:
- فروش (بر حسب میزان و واحد پول)؛
- محصولات (میزان فروش و سهم بازار هر محصول)؛
- مشتریان (تعداد و نشانی آنها)؛
- کارگاه ها (محل و اندازه هر یک)؛
- انبارها (محل و اندازه هریک)؛
- تعداد کارکنان ؛
- هیأت اجرایی اصلی (مشخصات هر یک) ؛
- تعداد مسئوولان اجرایی (سطح میانی)؛
- واسطه ها (تعداد و نشانی هر یک) ؛
- سرمایه در گردش وموجودی نقدی ؛
- رقبا (مشخصات و سهم هر یک در بازار)؛
- توانایی های کامپیوتری و مکان آنها ؛
- شبکه ارتباطیِ داخل سازمان؛
- عوامل محیطی ( مانند شرایط کلی کسب و کار ، عوامل اقتصادی، سیاسی ، قانونی ، و اجتماعی)
هنگام جمع آوری این اطلاعات؛ باید مسائل مترتب بر دستیابی به یک «علاقه مراجعاتی ویژه» را نیز در نظر گرفت ؛ پس از تعریف مسائل نیز باید اهداف کوتاه مدتِ سیستم هایی را که برای حل این مسائل به کار می آیند، معین کرد.