دانلود تحقیق درمورد کنترل بیولوژیک آفات
با دانلود تحقیق در مورد کنترل بیولوژیک آفات در خدمت شما عزیزان هستیم.این تحقیق کنترل بیولوژیک آفات را با فرمت word و قابل ویرایش و با قیمت بسیار مناسب برای شما قرار دادیم.جهت دانلود تحقیق کنترل بیولوژیک آفات ادامه مطالب را بخوانید.
نام فایل:تحقیق در مورد کنترل بیولوژیک آفات
فرمت فایل:word و قابل ویرایش
تعداد صفحات فایل:28 صفحه
قسمتی از فایل:
کنترل بیولوژیک آفات
انسان در عصر حاضر با مسائل زيادي در ارتباط با تلفات محصولات كشاورزي رو به رو است. خشكسالي، تنش حرارتي و شرايط نامناسب انبارداري ميتوانند از جمله عومل مهم ، به از بين رفتن اين محصولات منجر شوند، اما شايد بتوان گفت؛ نقش آفات و بيماريهاي گياهي در اين ميان برجستهتر است و هر ساله مقادير زيادي از انرژي كشاورزان رامي گيرد ودر عوض خسارت هنگفتي نصيبشان ميشود.
به گزارش گياهپزشکان ايران و به نقل از ايسنا، كشورهاي توسعه يافته با بهره گرفتن از خرد، دانش و فناوري نوين توانستهاند تا حد زيادي از خسارات آفات و بيماريهاي در امان باشند تا جايي كه بسياري از اين كشورها اكنون با مساله مازاد توليد مواجهاند. اين در حالي است كه كه كشورهاي در حال توسعه متاسفانه هم چنان تاوان سنگين ناتواني خود در بهرهگيري از فناوري مدرن را مي پردازند. ناآگاهي و عدم دسترسي به روشهاي جديد كنترل آفات و بيماريهاي گياهي و تكيه بر روشهاي سنتي و پرخطري چون استفاده مكرر و بي رويه از سموم آفت كشها، باعث شده اين كشورها نه تنها موفقيتي در اين زمينه نداشته باشند كه انسان و محيط زيست را نيز قرباني فعاليتهاي نادرست خود كند.
در سال هاي اخير با توجه بيشتر بشر به محيط زيست، نگاه جستجوگر انسان توانسته راههاي براي كنترل آفات و بيماري هاي گياهي بيابد كه مفيد و در عين حال بيشتر از ديگر راه ها كارها به طبيعت نزديك باشد. يكي از اين روشها ، كنترل بيولوژيك نام دارد كه در برنامه مديريت تلفيقي آفات لحاظ شده است.
همچنين آلودگي شيميايي محيط زيست به آفت كشها وخطرات ناشي از آن براي انسان به حدي مورد بحث و بررسي قرار گرفته كه نيازي به توضيح اضافي ندارد اما مشكلات ناشي از مصرف بي رويه آفتكشها زماني ملموس تر مي شود كه بدانيم ادامه اين روند نامطمئن موجب طغيان افات و حتي بدتراز آن ظهور آفات جديد مي شوند.
كنترل بيولوژيك را مي توان استفاده هدفمند انسان از موجودات زنده قبيل شكارچيها، پارازيتوئيدها، عوامل بيماريزا و غيره به عنوان دشمنان طبيعي دانست به نحوي كه با بكارگيري آنها، جمعيت آفات كاهش يافته و خساراتي به مراتب كمتر از آنچه ممكن ميبود وارد سازند.
در همين زمينه دكتر محمدرضا رضاپناه ـ عضو هيات علمي موسسه تحقيقات گياه پزشكي كشور ـ در چهارمين همانديشي توسعه كنترل بيولوژيك افات گياهي با يادآوري اينكه براساس اصل پنجاهم قانون اساسي ايران، حفاظت محيط زيست كه نسل امروز و نسلهاي بعد بايد درآن حيات اجتماعي رو به رشدي داشته باشند وظيفه عمومي تلقي شده وفعاليتهاي اقتصادي و غير آن كه با آلودگي محيط زيست ياتخريب غير قابل جبران ملازم پيدا كند ممنوع است ادامه داد: استفاده ناآگاهانه، بي مورد، بي رويه و بيش از حد معمول از سموم شيميايي ، ناهنجاريها و نابسامانيهاي متعددي را به دنبال دارد.
وي افزود: با توجه به روند مصرف محصولات ارگانيك متوجه خواهيم شد كه افرادي كه به هيچ وجه خريدار محصولات ارگانيك نبودهاند كاهش يافته و در مقابل آمار خريداران محصولات ارگانيك رو به افزايش است.
رضاپناه با اشاره به اينكه مصرف كودهاي شيميايي در ايران در چهل سال اخير حدود 75 برابر شده است ادامه داد: حدود دو دهه براي كنترل بيولوژيك آفات گياهي تلاشهايي شد ولي متاسفانه به نظر ميرسد اين روش مقهور توسعه كنترل شيمايي شد.
عضو هيات عملي موسسه تحقيقات گياه پزشكي كشور باقي مانده سموم را يك موضوع انتزاعي در كشور دانست و افزود: براساس آمار اعلام شده در سال 1995، دو ميليارد كيلوگرم آفت كش در سراسر جهان مصرف ميشود كه تنها سه درصد آفت كشي كه استفاده ميشود به آفت ميرسد.
وي ادامه داد: اخيرا در اسپانيا مشخص شده كه در 100 درصد مردم آثار باقي مانده سموم قابل تشخيص است كه قطعا اگر اين آزمايش در كشورهاي ديگر نيز انجام شود موارد مشابهي به دست ميآيد.
او خاطرنشان كرد:50 درصد كل عوارض مربوط به آفت كشها و 72.5 درصد مسموميتهاي كشنده حاصل از آنها در كشورهاي در حال توسعه است.
وي با تاكيد بر اينكه با يكسري اقدامات ساده مي توان به سمت توليد محصولات ارگانيك حركت كرد افزود: در اين قضايا قطعا نيازمند برنامهريزي و عزم ملي هستيم و يك برنامه جاري بلند مدت با متولي مشخص ضرورت دارد.